Η ομάδα

 aop-logoΟ Αθλητικός Όμιλος Προσοτσάνης ιδρύθηκε την Άνοιξη του 2000 και δραστηριοποιείται στο άθλημα της χειροσφαίρισης.

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου Προσοτσάνης το 2005 άρχισε η μαζικότερη και συστηματικότερη ανάπτυξη του αθλήματος λόγω των ευνοϊκότερων συνθηκών.

Από την ίδρυση του συμμετείχε στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Σήμερα ο Α. Ο. Προσοτσάνης λειτουργεί με 9 τμήματα διαφορετικών ηλικιών, κορίτσια και αγόρια σε σύνολο 130 αθλητών και απασχολεί 4 προπονητές.

Εκτός από τις αγωνιστικές δραστηριότητες ο Όμιλος δραστηριοποιείται και στην Ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού έχοντας στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή μας διοργανώνοντας δράσεις όπως, διοργάνωση τελικές Πανελλήνιες φάσεις, camp, Τουρνουά, φιλοξενία εθνικών ομάδων.

Στην μέχρι τώρα πορεία του ο Α. Ο. Προσοτσάνης έχει να αναδείξει σημαντικές επιτυχίες τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και σε ατομικό.

Πολλά παιδιά έχουν επιλεγεί στα κλιμάκια των εθνικών ομάδων.

Σχεδόν όλα τα τμήματα του αναδεικνύονται πρωταθλητές στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και συμμετέχουν στις τελικές Πανελλήνιες φάσεις με διακρίσεις .

 

2η και 3η Πανελλήνια θέση κατηγορία ΜΙΝΙ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

2η και 3η Πανελλήνια θέση κατηγορία ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

4η και 5η Πανελλήνια θέση κατηγορία ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

10η Πανελλήνια θέση ΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΩΝ

aop

Αθλητικός Όμιλος Προσοτσάνης

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Δρανόβαλης Πέτρος

Τηλ.: 6977280071 & 6972530841

e-mail: aophandball@gmail.com